GDPR

 

Poštovani korisnici web stranice “superkid.hr”, korisnici digitalnih i tiskanih prijavnih obrazaca i polaznici SUPERKID programa,

radi usklađivanja s Općom uredbom za zaštitu podataka (GDPR) koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. dužni smo Vas obavijestiti o načinu, svrsi, obradi i čuvanju vaših podataka putem “Izjave o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka te njihovom korištenju”.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA TE NJIHOVOM KORIŠTENJU

Ova izjava opisuje kako DRUŠTVO SPORTSKE REKREACIJE “SUPERKID” sa sjedištem u Zagrebu, Glogovečka 36, OIB: 08696683960 (u nastavku ove Izjave: DSR “SUPERKID”) postupa s vašim osobnim podacima u tijekom korištenja web stranice ‘superkid.hr’ (dalje u ovoj izjavi: Web stranica) te podacima vaše djece koje dragovoljno upisujete u programe DSR “SUPERKID”. “Program/i” su dalje u ovoj Izjavi definirani kao organizirana sportska ili druga aktivnost koju DSR “SUPERKID” nudi našim korisnicima, primjerice škola klizanja, škola skijanja, škola rolanja, škola plivanja, ljetni/zimski/proljetni kamp itd.

Koje podatke prikupljamo tijekom posjete Web stranici?

DSR “SUPERKID” želi Vama kao korisniku pružiti što kvalitetnije iskustvo prilikom korištenja Web stranice. Kako bismo to postigli, koristimo vlastite i standardne kolačiće trećih strana radi prikupljanja podataka o vašem online ponašanju prilikom korištenja Web stranice. Podaci koje prikupljamo su anonimni i ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu, osim u slučaju dostavljanja vaših podataka ispunjavanjem obrasca za prijavu u SUPERKID programe, odnosno putem prijave za primanje obavijesti koje se šalju putem elektroničke pošte, o čemu se možete informirati niže u ovoj “Izjavi”.

Kakve kolačiće koristimo i kako oni funkcioniraju?

Za prikupljanje vaših osobnih podataka kao korisnika Web stranice ne koristimo nametljive kolačiće. Koristimo standardne kolačiće trećih strana, kao što je Google Analytics, a kako bismo pratili vaše online ponašanje i dobili statističke podatke. Navedeno činimo na sljedeći način:

Pratimo broj posjeta Web stranici, porijeklo svakog posjetitelja (tj. internetsku stranicu koju ste posjetili prije naše stranice) i kamo pojedini posjetitelj odlazi nakon korištenja Web stranice (tj. internetsku stranicu koju posjećujete nakon odlaska s Web stranice).
Kolačić se pohranjuje na vašem uređaju na razdoblje ne duže od dvije (2) godine i povezan je s vašom IP adresom. Kolačići su male tekstualne datoteke (text files) koje vaš pretraživač pohranjuje na vašem uređaju. Oni nam omogućuju da saznamo vraćate li se na Web stranicu.

Kako možete upravljati kolačićima?

Ukoliko niste prilagodili postavke pretraživača na način da odbije kolačiće, naši će sustavi izdavati kolačiće svaki put kada pristupite Web stranici. Možete podesiti vaš pretraživač da odbija kolačiće aktiviranjem postavke u vašem pretraživaču koji vam dopušta odbijanje i pohranjivanje kolačića. Na taj način ćete ukloniti sve pojedinosti iz kolačića. Međutim, napominjemo, odbijanje kolačića može utjecati na vaše korisničko iskustvo na Web stranici i onemogućiti korištenje određenih funkcija i usluga koje nudimo.

Kolačići trećih strana

Prilikom korištenja Web stranice možete pristupiti i sadržajima trećih strana kao što su, primjerice, karte s prikazom SUPERKID lokacija koje osigurava Google putem usluge Google karte (Google Maps). Također, na Web stranici su istaknute i druge poveznice (linkovi) kojima možete pristupiti putem Web stranice, primjerice partneri DSR “SUPERKID”. Ovaj i slični sadržaj je dodan kako bismo vam omogućili pravovremeni pristup pažljivo odabranim informacijama koje bi vam mogle biti važne ili zanimljive, međutim u tom slučaju treće strane pružatelji usluga mogu pohranjivati dodatne kolačiće na vašem uređaju na što DSR “SUPERKID” nema nikakav utjecaj i ne preuzima nikakvu odgovornost. Stoga, predlažemo, provjerite pojavljuju li se kolačići na internetskim stranicama navedenih trećih strana te provjerite njihove Uvjete o zaštiti podataka iz kojih možete dobiti dodatne informacije o njihovim kolačićima i o tome kako ih koristiti.

Kolačići koje koristimo na Web stranici

U nastavku su primjeri kolačića koje koristimo uključujući pojedinosti o njihovoj svrsi i druge informacije koje vam mogu biti korisne.
Google Analytics

•    Vrsta: treća strana iz tvrtke Google Inc.
•    Svrha: Google Analytics postavlja kolačiće kako bi nam omogućio praćenje korištenja stranica i usluga na Web stranici.
•    Koji podaci se zadržavaju: Trajanje posjeta, prikazi stranica, lokacija, operativni sustav, preglednik, put ulaza, broj posjeta.
•    Poveznica s osobnim podacima? Ne
•    Vrsta kolačića? Trajno
•    Kolačići treće strane? Da, Google Inc.
•    Pravila trećih strana pročitajte ovdje.

Koje osobne podatke prikupljamo tijekom online prijave u programe DSR “SUPERKID”?

Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci. Podatke koje možemo i/ili koje smo dužni prema zakonu prikupljati putem prijavnih obrazaca za naše programe su: ime i prezime djeteta, OIB djeteta, spol djeteta, datum rođenja djeteta, ime i prezime roditelja, adresa stanovanja, broj mobitela roditelja, e-mail adrese roditelja.
Osim gore navedenih osobnih podataka pri određenim prijavama u programe možemo prikupljati i sljedeće podatke: usvojena znanja i vještine djeteta (klizanje, skijanje, rolanje, plivanje, itd.), podatke o dužini stopala i opsegu glave, visini i težini, zdravstvenim poteškoćama, podatke na koji ste način saznali za DSR “SUPERKID” te ostale podatke koji će doprinijeti višoj kvaliteti provođenja pojedinog programa te zaštiti i sigurnosti upisanih polaznika.

Sadržaj osobnih podataka prikupljenih putem prijavnih obrazaca na web stranici “superkid.hr” koristit će se isključivo u svrhu evidentiranja statusa članstva polaznika programa DSR “SUPERKID” te članskih obveza koje proizlaze iz članstva u DSR “SUPERKID”. Navedeni osobni podaci koji se prikupljaju putem prijavnih obrasca će se čuvati u digitalnim bazama podataka DSR “SUPERKID”.
U slučaju izostanka bilo kojeg obveznog podatka koji se traži za pojedini upis DSR “”SUPERKID” zadržava pravo odbijanja upisa u željeni program.

Kako i na koji način čuvamo vaše osobne podatke?

DSR “SUPERKID” se obvezuje vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće davati trećim stranama na korištenje, neće ih distribuirati, objavljivati, dijeliti, prodavati niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti osim u slučajevima obrade podataka koje za DSR “SUPERKID” obavljaju vanjski suradnici, druga pravna ili fizička osoba koja radi na realizaciji ponuđenog programa ili zaposlenici DSR “SUPERKID” koji provode programe.

Također, u svojoj komunikaciji sa zainteresiranima DSR “SUPERKID” koristi newsletter kao kanal komunikacije putem kojeg pretplatnike na newsletter obaviještavaju o novostima, programima i ponudama komercijalnog karaktera. Prijavom na newsletter izjavljujete kako ste suglasni s primanjem gore opisanih ponuda i informacija te korištenjem vaše e-mail adrese u skladu s ovom Izjavom.

Tijekom postupka tiskane i online prijave u programe, DSR “SUPERKID” Vas može pitati želite li primati obavijesti, ponude i informacije o programima DSR “SUPERKID” putem newsletter kanala na vašu email adresu, o čemu sami odlučujete. Primanje obavijesti je moguće u svakom trenutku otkazati, automatizmom putem pristiglog e-maila ili slanjem poruke na e-mail adresu info@superkid.hr.

Koje podatke prikupljamo po realiziranom upisu u Programe DSR “SUPERKID”?

Upisom u programe DSR “SUPERKID” te potpisivanjem ugovora, maloljetni polaznici postaju članovi DSR “SUPERKID”. Osobni podaci koji mogu biti prikupljeni tijekom upisa u programe podudaraju se s podacima koji su prikupljeni tijekom tiskanih i online prijava putem prijavnih obrazaca na Web stranici. Prikupljeni podaci će se čuvati kako je napisano u ovoj “Izjavi”, a za vrijeme trajanja ugovora ili trajanja određenog programa te do ispunjenja dospjelih obveza.

Tijekom pohađanja pojedinog programa DSR “SUPERKID” može vršiti testiranja i mjerenja motoričkih znanja i sposobnosti u svrhu praćenja napretka djeteta te navedene podatke može javno objaviti. Pri tom napominjemo kako nikada, bez prethodne suglasnosti roditelja/staratelja, ti podaci neće biti povezani s imenom i prezimenom djeteta na koje se podaci odnose.

Tijekom polaska pojedinog programa ili tijekom sudjelovanja na događajima u organizaciji DSR “SUPERKID” polaznici programa mogu biti snimani i fotografirani, skupno ili pojedinačno te se njihove video snimke i fotografije mogu objaviti na Web stranici, društvenim mrežama kojima upravlja DSR “SUPERKID” te na bilo kojem tiskanom mediju u vlasništvu DSR “SUPERKID”. Pri tom napominjemo kako nikada, bez prethodne suglasnosti roditelja/staratelja, neće biti povezane s imenom i prezimenom snimljenog ili fotografiranog polaznika. Također, prije svakog eventualnog snimanja i fotografiranja polaznika podsjetit ćemo Vas na ovu “Izjavu” kako biste još jednom razmislili želite li da se vaše dijete fotografira. Također, privolu vezano uz snimanje i fotografiranje moguće je povući u svakom trenutku.

Upisom u programe DSR “SUPERKID” izrijekom se slažete i posebno prihvaćate dio ove Izjave vezan uz snimanje i fotografiranje vašeg djeteta te dajete privolu u tu svrhu.

Izmjene i dopune “Izjave”

Odredbe ove Izjave mogu se s vremena na vrijeme mijenjati. Svaku izmjenu koju naknadno unesemo u ovu Izjavu objaviti ćemo na Web stranici ili ćemo vam se obratiti putem drugih komunikacijskih kanala.

Google Analytics

Naša web stranica koristi usluge Google Analytics za web analizu. Davatelj usluga web analize je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države.

Google Analytics upotrebljava “kolačiće”. To su male tekstualne datoteke na vašem uređaju i dopuštaju analizu korištenja web stranice. Informacije koje generiraju kolačići o vašem korištenju naše web stranice prenose se na Google poslužitelj i pohranjuju se tamo. Lokacija poslužitelja obično je u SAD-u.

Kolačići Google Analyticsa postavljeni su na temelju članka 6. stavak. 1 lit. f DSGVO. Kao operator ove web stranice, imamo legitiman interes za analizu ponašanja korisnika kako bismo optimizirali našu web stranicu i eventualno oglašavanje.

Anonimnost IP adrese

Google Analytics upotrebljavamo zajedno sa značajkom anonimizacije IP adrese. To osigurava da imate IP adresu unutar Europske unije ili drugih stranaka Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Mogu postojati iznimke u kojima Google prenosi i skraćuje punu IP adresu poslužitelju u Sjedinjenim Državama. Google želi upotrijebiti te podatke u naše ime kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, izvješćivanje o aktivnostima na web mjestu te nam pružio druge usluge. Ne postoji spajanje Google Analytics prijenosa IP adrese s ostalim Googleovim podacima.

Dodatak za preglednik

Može se spriječiti postavljanje kolačića putem vašeg web preglednika. Međutim, neke značajke naše web stranice mogu biti ograničene. Kao primjer, možete spriječiti prikupljanje podataka koji se odnose na korištenje vaše web stranice, uključujući vašu IP adresu i naknadnu obradu od strane Googlea. To je moguće preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika putem sljedeće veze: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr.

Obustava prikupljanju podataka

Klikom na sljedeću vezu možete spriječiti prikupljanje vaših podataka od strane Google Analyticsa. Isključeni kolačić želi zadržati prikupljanje vaših podataka za buduće posjete našoj web stranici: Onemogućite Google Analytics.

Pojedinosti o obradi korisničkih podataka na usluzi Google Analytics potražite u Googleovim pravilima o privatnosti: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

Obrada ugovora

Da bismo u potpunosti udovoljili zakonskim zahtjevima za zaštitu podataka, sklopili smo ugovor o obradi ugovora s Googleom.

Demografski podaci u Google Analyticsu

Naša web stranica koristi značajku demografskih podataka usluge Google Analytics poput spola i interesa posjetitelja web mjesta. Ti podaci potječu od oglašavanja na temelju interesa s Googlea i podataka o posjetiteljima treće strane. Dodjeljivanje podataka određenoj osobi nije moguće. Te značajke možete onemogućiti u bilo kojem trenutku. To je moguće u Google Analytics odjeljku Google Analytics, kao što je objašnjeno u odjeljku “Prigovor prikupljanju podataka”.

Kontakt

Sva pitanja, komentare i upite vezane za ovu Izjavu možete poslati na adresu elektroničke pošte: info@superkid.hr
Korištenjem Web stranice, popunjavanjem prijavnih obrazaca te upisom u programe DSR “SUPERKID” potvrđujete i prihvaćate navedene uvjete iz ove Izjave o zaštiti i prikupljanja osobnih podataka te njihovog korištenja.

Izjava se primjenjuje od 25. svibnja 2018.

DSR “SUPERKID”
Drežnik III. odvojak 21
10257 Zagreb
OIB: 08696683960

 

SPORT ZA DJECU

DSR SUPERKID

Kontakt

VODITELJI SUPERKID PROGRAMA

 

ŠKOLA SKIJANJA 

Sljeme

Tjedna škola – Trener Filip +385 99 517 6644

 

ŠKOLA KLIZANJA 

Supernova Garden Mall

+385 91 1081992 Trener Filip

 

Supernova Buzin

+385 91 7645731 Trenerica Monia

 

Tajništvo

+385 99 517 6644 (pon-pet, 9-17 h)

DRUŠTVO SPORTSKE REKREACIJE “SUPERKID”

DSR SUPERKID
OIB: 08696683960
MB: 4644174
IBAN: HR54 2402 0061 1008 0792 1 (ERSTE)
Adresa: Drežnik III. odvojak 21, 10257 Zagreb
E-mail: info@superkid.hr