Čini li vam se da djeca koja se bave sportom bolje prolaze u školi? Sjetite se samo sebe u osnovnoškolskim danima. Uvijek su oni koji su trenirali plivanje, tenis, košarku ili bilo koji drugi sport, uz sve silne treninge bili puno ambiciozniji i nekako su uvijek dobivali bolje ocjene. Zašto je to tako?


Znanstveno je dokazano da djeca bolje razmišljaju dok se kreću. Upravo ovime se razvijaju određeni načini razmišljanja, koji djeci pomažu u školskim aktivnostima. Čak i šetnja prije učenja poboljšat će koncentraciju djeteta, a samim time i njegove kognitivne vještine.

Vježbanjem se ubrzava dolazak krvi do mozga, a kao posljedica toga djeca lakše uče. Istraživanje iz 2007. godine, koje je provedeno na sveučilištu u Kolumbiji, pokazalo je kako samo tri mjeseca vježbanja može poboljšati dotok krvi u dijelove mozga odgovorne za pamćenje i učenje za čak 30 posto. Vježbanjem se, prema znanstvenicima, stvaraju nove čelije u mozgu, koje bitno utječu na pamćenje.

Također, povećava se kreativnost, a smanjuje se i stres. Sportom se razvija zajedništvo, osjećaj pripadnosti timu, kao i određeni elementi vodstva, ali i natjecateljski duh. Još jedan bitan element je povećanje samopouzdanja, kao i učenje nošenja s pobjedama i porazima, od najranijih dana.

Mi se u SuperKid školi sporta trudimo da djeca upoznaju osnove različitih sportova, nauče nešto o svakome, a pri tome se dobro i zabave.

Nadamo se kako ćete nakon pročitanog teksta, ako ništa, odvesti svoje super klince u šetnju 🙂 🙂

djeca-igra-1