U utorak, 26. rujna, SuperKid škola sporta ugostila je delegaciju od tridesetak izaslanika iz Pekinga, točnije iz EduChina Research and Development Center. Cilj putovanja delegacije je posjetiti nekoliko mjesta po Europi te prikupiti što više kvalitetnih informacija koje bi mogli primjeniti u radu sa svojom djecom. Delegacija je posjetila Češku, Mađarsku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku, odnosno SUPERKID školu sporta.

Prilikom posjeta, održali smo prezentaciju o SUPERKID školi sporta, te su pogledali nekoliko treninga, odnosno kako naš rad izgleda u praksi. Iskustva su jako pozitivna, razmjenili smo kontakte, dogovorili posjet SUPERKID-a u Peking te suradnju u budućnosti.

Ponosni smo što su naš rad prepoznali dovoljno kvalitetnim da se mogu educirati i usavršavati.

Direktor odjela odgoja djece za predškolski i školski odgoj Zheng Zengyi pritom je izjavio: “Ovakav način rada s djecom je nešto što nama nedostaje. Djeca se prerano forsiraju u određeni sport te zbog toga dolazi do velikog osipanja i odustajanja od sportskih aktivnosti. Vjerujemo da je ovo jedan od razloga zašto je sport u Europi razvijeniji nego kod nas”.

Više o njima možete pronaći na http://www.educhina.com.cn/old/about.asp, a više slika možete pronaći u galeriji.