Ragbi klub Dragon Brno ugostio je projektne partnere iz Ragbi kluba Dubrovnik, Ragbi kluba Zagreb, DSR SUPERKID i Ragbi kluba Ljubljana. Nositelj ovog projekta je Ragbi klub Dubrovnik koji je okupio prijatelje ragbija iz tri različite zemlje kako bi razmijenili znanja i iskustva u razvoju ragbija za djecu. Treći sastanak Mobility visit dio je projektnih aktivnosti kroz koje se partneri upoznaju s kapacitetima i načinom rada drugih klubova.

Projektni sastanak započeo je u prostorijama Ragbi kluba Brno, gdje je sportska direktorica i glavna trenerica kluba Linda Vratnickova pozdravila partnere na projektu. Linda je prisutne provela kroz klupske prostorije namijenjene sastancima i druženjima, gdje je susret nastavljen. Domaćini su goste najprije upoznali s poviješću ragbija u Brnu i Češkoj. Nakon uvoda Linda je predstavila klub; njegovu organizaciju, strukturu, članstvo, trenere i modele rada. Iznijela je i planove za budućnost kluba. Posjet je nastavljen obilaskom klupskih objekata koji uključuju: šest svlačionica, teretanu, trenersku sobu, klupski pub, glavni teren i dodatne sadržaje. Razgovor je nastavljen razmjenom ideja kako privući što više djece u ragbi i motivirati ih da ostanu u ragbiju do starije dobi. Usporedbom klubova i njihovih mogućnosti zaključeno je da je Ragbi klub Brno na vrlo visokoj razini stručnog razvoja. Objekti, igralište i uvjeti za trening su odlični. Na kraju sastanka klubovi su napravili SWOT analizu domaćina kako bi usporedili njegove snage i slabosti. Nakon formalnog dijela druženje je nastavljeno brzim ručkom prije utakmice Ragbi kluba Dragon Brno protiv RK Prag. Iako su domaćini izgubili, prisutni su mogli uživati ​​u zaista odličnoj utakmici. Druženje se nastavilo u večernjim satima na godišnjem plesnom balu ragbi klubova Dragon Brno na kojem su sudjelovali svi partneri projekta. Bila je to prilika za susret sa sportskim legendama iz Češke, bivšim i sadašnjim igračima te trenerima i djelatnicima kluba.

Iz Ragbi kluba Dubrovnik izrazili su zadovoljstvo još jednim konstruktivnim susretom i razmjenom iskustava. Od Ragbi kluba Brno, koji je najstariji i najveći klub među partnerima, svakako se može puno naučiti.