Projekt “Ragbi za djecu” dvogodišnji je projekt pod pokroviteljstvom Europske unije koji je okupio pet klubova iz tri zemlje Europske unije; Ragbi klub Dragon Brno, Ragbi klub Ljubljana, Ragbi klub Zagreb, Superkid Zagreb i Ragbi klub Dubrovnik koji je nositelj i najmlađi klub među partnerima. Tijekom protekle dvije godine projekta održani su Mobility visit sastanci u Zagrebu, Ljubljani i Brnu, tijekom kojih su partneri predstavili svoje klubove i aktivnosti koje provode. Susreti su poslužili i za razmjenu iskustava u treninzima ragbija za djecu. Cilj je poboljšati vidljivost ragbija kao sporta, istaknuti njegove vrijednosti i potaknuti što više djece da se priključe treninzima i ostanu aktivni u ovom sportu.

Susret u Dubrovniku bio je kruna dvogodišnje suradnje klubova. Na trodnevno druženje došlo je više od šezdeset djece u pratnji trenera. Prva dva dana susreta održani su zajednički treninzi na stadionu Lapad, nakon čega je uslijedio sastanak Mobility visit. Ragbi klub Dubrovnik svojim je partnerima predstavio povijest i organizaciju kluba, dobne skupine i modele treninga te izazove s kojima se susreću u svom radu. Izrađenom SWOT analizom kluba, utvrđeno je da je klub u kratkom vremenu napravio puno, ali i da se nalazi pred velikim izazovima, kao što je nedostatak vlastitog igrališta i popratnih sadržaja. Trećeg dana susreta organiziran je turnir u ragbiju za kategoriju U-14. Turnir je publici pružio više od tri sata međuzonskih mečeva i sjajne igre. Nakon turnira uslijedila je dodjela nagrada za sudjelovanje i druženje uz ručak. U slobodnom dijelu programa gostujući klubovi uživali su u upoznavanju grada i njegovih znamenitosti, dok su djeca najviše uživala u kupanju i ljetnim radostima.

Nakon sastanka zaključeno je da ovakvi projekti i susreti daju puno klubovima, kako za klupske djelatnike i trenere, tako i za djecu koja ovakvim susretima jačaju međusobne odnose u svojim klubovima i razvijaju prijateljstva s vršnjacima iz drugim klubovima. Klubovi su izrazili nadu da će kroz nove projekte ojačati umrežavanje i nastaviti razvoj ragbija.