Riječ je o projektu u kojem je Ragbi klub Dubrovnik glavni partner, a sam projekt najavljen je na online press konferenciji u studenom prošle godine u Dubrovniku. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u sklopu sportskog programa Erasmus+ vrijedan 60.000,00 EUR. Ragbi klub Dubrovnik jedan je od rijetkih sportskih kolektiva koji se može pohvaliti sredstvima iz fondova Europske unije, što je u ovom trenutku iznimno važno, posebno za klub koji djeluje već pet godina.
Partneri u ovom projektu su Rugby Club Ljubljana iz Slovenije, Rugby Club Dragon Brno iz Češke, Rugby Club Zagreb i DSR SUPERKID, a ovom prilikom u Zagrebu, tijekom radnog dijela posjeta, razgovaralo se o predstojećim projektnim aktivnostima, izazovima koje donosi pandemija COVID-19, te primjerima dobre prakse i važnosti umrežavanja i razmjene iskustava za rad svakog pojedinog kluba. Primjeri dobre prakse, uz veliko završno događanje za djecu u Dubrovniku, fokus su ovog EU projekta. Naime, tijekom trajanja projekta svaki će partner izdvojiti najmanje 3 primjera dobre prakse koji će se kasnije sakupiti u jedinstveni dokument koji će trajno ostati kao jedan od mjerljivih rezultata navedenog programa.
U sklopu sastanka Mario Škegro i Filip Matković održali su prezentaciju o radu i aktivnostima udruge DSR SUPERKID. Nakon odabranih primjera dobre prakse, napravljena je SWOT analiza programa DSR SUPERKID, gdje su svi partneri, iz različitih kutova, različitih okruženja i načina rada, dali svoje viđenje, što partnerima čiji se programi ocjenjuju daje ideje za daljnji rast, razvoj i nove poslovne mogućnosti.
EU projekt „Ragbi za djecu“ traje do kraja 2022. godine, a u sklopu projekta predviđena su još 3 tzv. Mobility visita u Zagrebu, Brnu i Ljubljani te veliki završni događaj za djecu koji će se održati u Dubrovniku.